duminică, 3 august 2014

Naturistii care mor de grija mea

In ultimul timp sunt sufocat pe marele facebook de mesaje ce indeamna la minunata viata sanatoasa pe care evident o duc autorii acelor mesaje.
Permanent ei trebuie sa dea un sfat bun despre alimentatie, nastere, miscare si respiratie sanatoasa.
Simt nevoia permanenta sa felicite prin mesajele lor o mamica pe care nu o cunosc, ce a gasit de cuviinta sa nasca natural.
 Pun poze cu pepeni, rosii si castraveti ce neaparat trebuie consumati proaspeti din gradina.
Moda ii indeamna sa puna selfie-uri cu ei pe biciclete la munte, inconjurati de brazi.
 Efectiv nu ii pot intelege.
 Oare egoismul le-a mancat neuronii pe cale naturala?
 Bai, egoistii planetei, va ganditi ca unii oameni nu isi permit pepeni si alte minuni de mancaruri pe care le pozati voi cu atata ravna?
 Va ganditi vreodata ca unii oameni au familii de intretinut si nu au timp de mers la munte sa respire aer natural?
 Stiati, bai, egoistilor, ca unele mamici nu pot naste natural fiindca au probleme de sanatate?
 Nu detineti voi adevarul absolut despre viata. Nu avem nevoie de sfaturile voastre naturale.
 Nu ma intereseaza filozofia voastra despre viata. Fiecare cu viata lui.
 Eu nu simt nevoia sa va impartasesc convingerile mele despre ce inseamna sa fii liber si sa nu fii un corporatist spalat pe creier. Nu simt nevoia sa va spun cat de bine e sa fii propriul tau sef.
 Voi de ce nu va traiti viata cum vreti voi si ma sufocati pe mine cu sfaturile voastre infailibile?
  Intrebarile sunt retorice fiindca nu ma intereseaza raspunsurile voastre. Doar luati o pauza si ganditi putin.
 Poate o sa descoperiti ca oamenii care va construiesc voua telefoanele mobile nu mananca natural fiindca nu isi permit, poate o sa descoperiti ca cei ce va pun fibra optica in casa nu merg la munte sa faca selfie-uri cu brazi fiindca nu au cum cu 200 de euro pe luna salariu. Ganditi-va ca fara acei pacatosi ce traiesc cum pot si ei, nu ati avea posibilitatea de a scrie sfaturi pe marele facebook. Poate ca acei oameni nu au invatat carte, poate nu sunt la nivelul vostru intelectual, dar fara ei nu putem trai. Ei sunt baza acestei societati.
 In loc sa va ganditi cat de minunati sunteti voi si cat de sanatos traiti, ati putea sa va ganditi putin si la cei de langa voi.
 As vrea ca in loc de mesajele de indrumare catre nasterile naturale sa citesc cum ati ajutat voi copii de la casele de copii cu un zambet natural si in loc sa va duceti la munte, as dori sa vad selfie-uri cu voi ajutand un batran sa treaca strada.
 De fapt as vrea sa citesc orice despre activitatea voastra decat sa citesc despre cat de minunati sunteti voi cu naturismul vostru. Vreau sa cred ca alimentatia naturala nu este tot ce va reprezinta si doar la asta se limiteaza viata voastra.
 Renuntati din cand in cand la ingamfare si coborati nasul cativa milimetri. E posibil sa descoperiti ca lumea nu incepe si nu se termina cu voi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu