miercuri, 7 iunie 2017

Bikers for Humanity, mai mult decât o acțiune umanitară?

Se spune ca este foarte usor sa faci un rau, dar este mult mai greu sa faci un bine.
 Asa am ajuns noi, cei din Romantic Bikers, in localitatea Cumpana. Trei din Calarasi si doi din Bucuresti, cei din Constanta fiind la ei acasa.

 Am plecat sa incercam sa facem un bine unor oameni pe care nu ii cunosteam si carora viata nu le-a oferit prea multe sanse. In fond cu acest scop a fost infintata si Asociația Romantic Bikers. Scopul nostru principal este sa ajutam cat putem motociclismul din Romania sa se dezvolte, sa ii imbunatatim imaginea, dar nu numai atat. O alta vorba spune ca atunci cand detii o putere, ai si o mare responsabilitate. Orice grup de oameni bine organizati reprezinta o forta, din orice unghi ai privi acel grup. Responsabilitatea principala a unui grup este sa nu faca rau. E foarte usor sa fii imbatat de puterea pe care o da grupul oricarui individ din grup, de aceea este foarte important ca acea putere sa fie canalizata catre chestii benefice, atat pentru grup, cat si pentru societatea care prin lege da dreptul oricui sa se asocieze liber cu cine doreste.
 Astfel, au strigat prezent la Cumpana foarte multe cluburi din toata tara, unindu-si fortele pentru a face un gest frumos.

  Evident lider in prezenta a fost clubul local Seavolwes MC, care desi peste nici o saptamana au de organizat cea mai mare intrunire moto din Romania, si-au facut timp sa participe la munca grea din santier.
 De asemenea, un alt grup numeros a fost reprezentat de cei din clubul Free Riders din Bucuresti care, alaturi de restul participantilor, a pus umarul la terminarea unui complex de apartamente, constructia unui etaj la al doilea complex si pregatirea fundatiei pentru al treilea.
 Nu trebuie uitat nici clubul Chopper Academy MC și nici cei de la Support 31, prin mainile carora au trecut aproape 1,5 tone de fier beton pentru fundatii, ajutati de membrii clubului North Gang Riders MC veniti de departe, tocmai din Suceava si nu trebuie uitat nici clubul bucurestean Slowriders RC.

 Tencuiala exerioara a trecut prin mainile baietilor de la Black Helmets, dar si-au adus aportul si colegii lor bucuresteni din mai nou infiintatul club Wheels of Life.
 Dar cele mai grele conditii au fost intampinate de cei care au izolat cu vata minerala acoperisul, printre care s-au numarat si cei din clubul Valah Motors din Targoviste. Imbracati in costume speciale, infruntand canicula, au reusit sa termine treaba fara a se plange. Dificil a fost si la final cand au muncit din greu sa scoata costumele de protectie ce se lipisera de pielea transpirata.
 Dar acestea sunt doar o parte din cluburile prezente la actiunea celor de la Habitat for Humanity.

 Un merit deosebit il au si motoclistii ce nu fac parte din nici un club. E nevoie de multa determinare sa pleci singur la drum cu gandul de a munci voluntar pe un santier.
 Unii au facut chiar mai mult, cum este Mihai Manolache care pe langa munca facuta pe santier a depus mult efort pentru a strange bani de pe unde a putut, pe care apoi i-a donat tot catre santierul de la Cumpana. Probabil multi se intreaba cine este acest Mihai. El este simpaticul Vaca Punkista care este intodeauna imbracat cu vesta lui specifica și ne incanta cu multa buna dispozitie si umor.

 Nu au lipsit nici momentele hazlii orchestrate de Cristian Hrubaru, la care toti motociclistii strigau deja celebrul "Țâțeeeeee!", spre disperarea primaritei comunei Cumpana. Dar pana la urma primarita trebuia sa se astepte la faptul ca motociclistii nu sunt ca toti oamenii. Cu toate astea, primarul comunei Cumpana Mariana Gâju a interactionat placut cu motociclistii voluntari, oferindu-le acestora cateva mese calde. Chiar daca pare un gest electoral, a fost un moment frumos cand  primarita a tinut ca masa de pranz sa o serveasca personal. Pana la urma nu ai multe sanse in viata sa primesti sarmale in farfurie din mainile unui primar, care de asemenea a reusit sa patreze ordinea la servire in fata motociclistilor infometati. Iti trebuie ceva curaj sa te impui in fata motociclistilor care dau navala la gogosi si placinte.

  La final, primarita ne-a informat printre altele ca natalitatea comunei Cumpana este in crestere si ne-a rugat sa nu ne aducem aportul la aceasta crestere, decat cu conditia sa devenim cetateni ai comunei. E clar ca trebuie sa lucram mai mult la imaginea motociclistului roman, tinand cont de faptul ca jumatate din motociclistii prezenti au acasa familii trainice. Desi nu stiu in ce masura acest lucru se datoreaza motociclistilor. Meritul pentru acele familii probabil trebuie cautat in alta parte. Sunt sigur ca nu e usor sa fii nevasta de motociclist. Totusi clar nu aratam a oameni cu copii acasa.

Probabil nici a oameni nu aratam, mai ales fetele care au zugravit interiorul. Murdare de vopsea aduceau putin a zombies. Sper ca macar ele sa fi prins apa sa se spele, fiindca cei care au incheiat ziua de munca mai tarziu nu au mai beneficiat de acest lux, fiindca din cauza unei avarii nu a mai fost apa. Dar cum pana acum niciun motociclist nu a murit de jeg, nu am lasat acest amanunt sa ne strice buna dispozitie. Nu a mai fost apa, dar bine macar ca mai era bere. Cred ca si asta a ajutat la pastrarea bunei dispozitii pana seara cand, rapusi de oboseala, motociclistii au plecat catre corturi. Multi dintre ei aveau drum lung pana acasa.
 Cam asta inseamna Bikers for Humanity la o prima vedere. Inseamna motociclisti voluntari si constiinciosi, inseamna multa munca in conditii grele, ca sa nu mai punem la scocoteala oboseala drumului. Si toate astea fara sa auzi pe nimeni sa se planga, fiindca in primul rand motociclistii sunt oameni duri, dar cu suflet mare.

 Ce nu se vede in acesta actiune este ca Bikers for Humanity reprezinta ceva in plus pentru toti cei prezenti. Muncind umar la umar, intre motociclisti a aparut o legatura stransa, iar doza de respect obtinuta prin aceasta colaborare nu poate fi nici cumparata si nici impusa.
 Toate acestea probabil ca nu ar fi fost posibile fara efortul sustinut al lui Cristi Hrubaru, care a reusit sa ne motiveze sa ne lasam problemele acasa si sa participam intr-un numar destul de mare la o actiune umanitara.


 Seara, vedeta Rock FM a ramas alaturi de noi purtand cu mandrie si fara nici o problema vesta ce avea pe spate sigla Bikers for Humanity. 
 Cam asa a fost la cea mai recentă editie a Bikers for Humanity. O actiune care, pe langa partea umanitara, ajuta la coeziunea dintre motoiclisti si imbunatateste imaginea acestora.

 Cuvintele care sa exprime mandria de fi alaturi de toti motociclistii prezenti pe santier sunt multe si nu incap in aceste cateva randuri; sunt sigur ca o sa ne revedem si la urmatoarea editie. Imi cer scuze ca nu am reusit sa retin toate cluburile prezente si le-am enumerat doar pe cele ce imi sunt mie mai cunoscute. În lista voluntarilor înscriși am mai găsit Intruder Owners Club Romania, Motosketeers, Road Eagles, RoadWolves, Wild Wheels. În plus, asa cum am mai spus, au fost o mulțime de motocicliști neafiliați. De asemenea, nu am putut sa nu observ ca multe cluburi au lipsit de aceasta data, unele chiar reprezentative pentru comunitatea cluburilor din Romania. Dar poate vor veni data viitoare.
 Sa ne vedem cu bine sambata viitoare la mega intrunirea clubului Seavolwes MC din Constanta si nu uitati sa repetati acasa celebrul strigat muncitoresc al voluntarilor de la Bikers For Humanity deci: Țâțeeeeeeee!

2 comentarii: