joi, 15 iunie 2017

De ce donează motocicliștii sânge?

De când mă știu eu motociclist am observat că motocicliștii sunt primii care sar să doneze sânge când este nevoie.
 Indiferent că este nevoie urgentă în cazul unui accident sau este doar o campanie ce reamintește de nevoia de sânge în sistemul sanitar, întodeauna acolo vei întalni motocicliști.

 Acești oameni nu sunt cel mai iubit produs al societații moderne. Huliți din cauza zgomotului făcut de eșpamentele modificate, invidiați fiindcă se bagă în față la semafor, înfumurați și îmbătați de curajul lor de a alerga cu viteze obscene pe străzile orașelor, ei sunt doar reflexia exagerată a societații actuale.
 Dacă descaleci orice motociclist și il privesti la locul de muncă o sa vezi un cetățean ca oricare altul la prima vedere. Dar acești oameni cu griji și familii vor fi intodeauna acolo unde este nevoie de ei făcandu-și datoria de cetățeni fără să ceară nimic în schimb. Nu vor publicitate, nu cer avantaje, nu cer nimic. Lor le este suficient că sunt motocicliști.
 Motocicliștii au raspuns prezent și în cadrul campaniei inițiate de Crucea Roșie, denumită - "N-avem sânge", care a fost demarată de Ziua Mondiala a Donării de Sânge Voluntare si Neremunerate în data de 14 iunie la București.
 Astăzi pe 15 iunie un laborator mobil de donare de sânge a fost deplasat și amplasat in fața prefecturii din Călărași, unde mai mulți motocicliști au venit să doneze alături de alți locuitori ai orașului.
 Majoritatea motociclștilor sunt mândri că pot sa ajute. Acest lucru se datorează probabil faptului că în codul nescris al motocicliștilor este prevăzut că au obligația să oprească și să ajute orice motociclist aflat în impas. Niciun motociclist nu va fi lăsat singur pe marginea drumului de către alt motociclist.
 Probabil că acest mod de gândire a fost extrapolat în timp și asupra altor oameni aflați in impas.
 Astfel motocicliștii sunt întalniți în mai multe campanii umanitare, unele inițiate chiar de ei. Există cluburi moto ce au apărut în peisajul motociclistic chiar cu scopul declarat de a ajuta societatea in care trăiesc.
Câteva dintre cluburile moto care fac campanii umanitare sunt Free Riders, Valah Motors, Seawolves. De multe ori un motociclist va lăsa la o parte, poate, mai repede decât unii dintre ceilalți oameni, căldurica, televizorul, berica sau alte lucruri comode penru a merge să ajute.
 În esență motocicliștii sunt la fel ca toți oamenii, unii mai buni, alții mai puțin bun, chiar dacă uneori reflectă destul de mult și extremele. Este ok sa fie blamați atunci când greșesc, dar să nu uităm să îi apreciem pentru lucrurile bune pe care le realizează.



.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu