marți, 23 mai 2017

Motociclistule, fii destept

Bai baieti, fiti inteligenti cand mergeti pe motociclete.
 Incercati sa cititi traficul si sa va puneti in locul celor de la volan. In felul asta o sa traiti mai mult.
 Va rog eu sa nu fiti ca motociclistul care abuza astazi de claxon ca istericul, desi nu avea nici un drept.
 Nicaieri in legislatie nu scrie ca motocicletele au dreptul sa circule intre bordura si celelalte vehicule.
 Faptul ca puteti circula printre masini este un privilegiu, nu un drept.
 Cand conservarii intra peste voi pe banda voastra, va suparati si ii injurati. Voi de ce credeti ca aveti un drept special sa circulati pe aceeasi banda cu alte vehicule?
 Daca vreti sa traiti mai mult, nu circulati pe aceeasi banda cu alte vehicule in mers. Nu faceti ca motociclistul isteric de astazi.
 Daca vreti sa devansati celelalte vehicule pe banda lor, va sfatuiesc sa o faceti cand acestea stationeaza in coloana. Cand vehiculele au pornit cel mai sanatos este sa va repliati pe mijlocul benzii, dar cu atentie fiindca ceilalti conducatori nu au obligatia sa va lase. Nu va bagati cu japca. Daca vreti respect, acordati respect.
 Nu toti motociclistii aplica regula respectului reciproc. Multi motociclisti nu fac acest lucru nici macar intre ei, asa ca ar fi dificil sa le cerem tuturor sa fie civilizati. Dar sa tineti minte toti, ca indiferent de situatie, respectul se castiga nu se impune cu forta. Asa ca incercati sa castigati respectul celorlalti printr-o conduita civilizata.
 Cand motociclistul incerca sa depaseasca pe partea dreapta, la mai putin de 50 de metri dupa intersectie, intre bordura si celalalt vehicul in imediata apropiere a unei strazi, nu este greu sa deducem cate reguli de circulatie a incalcat. Apoi are tupeul fantastic sa claxoneze masina care a virat la dreapta fara sa semnalizeze.
 Motociclistule, daca nu respecti un minim de reguli de bun simt macar respecta regulile de circulatie si astfel ai o mica sansa sa ramai in viata. Respecta tu regulile, motociclistule si apoi ai dreptul sa le ceri celorlalti acelasi lucru.
 Ok, soferul a incalcat o regula a regulamentului rutier. Dar motociclistul are obligatia morala sa fie atent la manevrele celorlalti si in acelasi timp si la manevrele lui. Este obligatoriu ca motociclistii sa gandeasca fiecare miscare pe care o fac in trafic. Pe motocicleta nu poti conduce mecanic.
 Si daca gandesti actiunile pe care le faci in trafic, trebuie sa fii constient de greselile pe care le faci tu si apoi sa le vezi pe ale celorlalti participanti la trafic. Nu incalci toate regulile de circulatie si apoi claxonezi isteric fiindca un sofer a incalcat o regula.
 Cand circuli pe aceeasi banda cu un alt vehicul, trebuie sa iei in calcul si faptul ca soferul poate evita o groapa, un pieton, un caine, un alt vehicul care se baga cu tupeu si multe alte motive pentru care un sofer poate schimba brusc directia de mers.
 Daca totusi alegi sa devansezi vehicolul din stanga ta mergand intre acesta si bordura o faci constient de riscuri si iti asumi consecintele desi legal soferul va fi scos vinovat. Moral vina este a motociclistului care nu a fost prea inteligent cand a facut aceasta manevra riscanta.
 Asa ca fiti destepti si vigilenti. Soferii fie ei si motociclisti aflati la volan nu pot fi atenti mereu la ce se intampla in jurul lor mai ales cand se afla in ambuteiaje si circula cu 5 km/h.
 Si nu incercati sa ii educati pe soferi prin claxoane fiindca e posibil sa aiba meritul de a fi ramas in viata pe doua roti foarte mult timp.
x
x

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu