duminică, 7 aprilie 2019

Black Helmets. Marș de conștientizare al motocicliștilor.



Deși am trecut la ora de vară, cineva a omis să anunțe și temperatura să se ridice cu câteva grade.
 Dar chiar dacă încă avem temperaturi scăzute, unii motocicliști mai temerari au început plimbările.



 Evident că odată cu apariția motocicliștilor pe șosele au apărut și primele accidente. Unele mai grave, altele mai puțin grave, din vina șoferilor sau din vina motocicliștilor. În fond nici nu contează cine este vinovat, mai important este să înțelegem de ce aveam nevoie de o manifestare care să ne anunțe că circulația rutieră trebuie tratată cu seriozitate indiferent de care parte a ghidonului sau a volanului ne situăm.



Marșul de conștientizare organizat de clubul Black Helmets a fost un succes prin faptul că nu au existat evenimente nedorite, chiar dacă numărul motocicliștilor participanți a fost foarte mare.
 Vom afla în curând dacă succesul acestei manifestări va fi vizibil și în statisticile poliției. Dar asta nu ține de modul de organizare al marșului, ține mai mult de ce înțelege fiecare om.

 Cum spuneam, au participat mulți motocicliști și scuteriști.
 Oameni de toate vârstele, de la motocicliști foarte tineri cu ale lor motociclete de 125 cc până la veteranii cu peste 30 de ani vechime în categoria A.
 O surpriză o reprezentau reprezentanții vârstei a treia, proaspăt motocicliști, în mare parte cu motociclete noi. Acest lucru este un semn de normalitate și, de asemenea, este benefic atât pentru lumea moto, cât și pentru piața acesteia. Faptul că oameni în floarea vârstei aleg motocicleta ca mijloc de deplasare va aduce multe beneficii fenomenului moto din țara noastră.
 În primul rând fiind oameni stabili financiar vor ridica vânzările de motociclete noi la un alt nivel.
 Fiind oameni copți la minte vor circula pe șosele cu atenție schimbând percepția celorlalți participanți la trafic în privința motocicliștilor.
 Vor fi un exemplu pentru tinerii motocicliști plini de hormoni și dorințe de afirmare.
 Acei oameni întâlniți sâmbătă, 6 aprilie 2019, mi-au redat speranța că țara noastră merge în direcția corectă.

 Deși numărul de motocicliști a fost foarte mare am observat o slabă participare a cluburilor moto.
 Și acest aspect este în schimbare. De unde în trecut dacă cluburile moto nu participau la un eveniment, acesta avea un număr redus de motocicliști, în prezent motocicliștii neafiliați  în cluburi au întrecut ca număr membrii cluburilor.
 Nu știu dacă acest aspect este bun sau rău, nu pot spune nici că am fost trist. Evoluăm și noi odată cu vremurile
 În schimb am observat din nou câteva cluburi noi ce păreau a avea un aer sofisticat. În fiecare an apar cluburi noi.  Voi rămâne sceptic legat de cât vor rezista înainte să dispară.

 Deși mie mi s-a părut un eveniment reușit, au existat și voci nemulțumite. Ba că deplasarea a fost prea lentă, ba că se schimba modul de deplasare când pe trei rânduri, când pe două.
 Trebuie să înțelegem că e deosebit de greu să organizezi deplasarea unui număr atât de mare de motocicliști printr-un oraș foarte aglomerat. Ținând seama de situație, trebuie să apreciem efortul clubului Black Helmets.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu