miercuri, 29 noiembrie 2017

Motocicliștii revin la ce au fost și chiar mai mult de atat

După ce în ultimii ani a fost puțin haos în lumea moto, putem observa că în cele din urmă lucrurile par să se așeze în normalitatea firească de liniște, unitate și umanitate.
 De foarte mult timp nu am mai avut parte de mai multe evenimente organizate de motocicliști în aceeași zi.
 Nu ai cum să nu te bucuri când vezi că pasiunea unor oameni pentru motociclism poate să creeze acțiuni atât de minunate.



 Moshocicliștii, mai mult decât o tradiție


 Deși termometrele arătau temperaturi destul de scăzute în fața parcului Cișmigiu din capitală, motocicliștii se adunau în grupuri vesele. Unii îmbrăcați în culorile deja tradiționale ale crăciunului, adică alb și rosu, alții îmbrăcați ca ei înșiși, adică cu echipamentul moto. Urmau să stabilească detaliile pentru acțiunea umanitară numită Moshocliștii ce va avea loc pe 13 Decembrie în Quantic Pub la ora 20.



Intrarea se va face pe bază de jucării și alte donații, dar mai există și varianta de a fi Moș Crăciun pentru un copil. Găsiți detalii dacă apăsați aici.
 Cum spuneam, temperatura era destul de scăzută, dar atmosfera era plină de căldură.

 Nu au lipsit nici vedetele motociclismului din capitală. Prima apariție a fost a simpaticului  Mihai Vaca Punkistă căruia costumul de Moș Crăciun îi venea ca turnat, acesta având toate calitățile ce l-au făcut vestit pe moșul din povești. Mai puțin barba, care nu avea culoarea potrivită, dar câțiva motocicliști încercau să găsească o soluție pentru a rezolva problema. Să sperăm că a scăpat cu barba întreagă.


 Presa a fost alături de noi reprezentată de reporterii celor mai importante agenții de presă și ne-am bucurat și de sosirea lui Ștefan Leonte de la Europa FM și editorul de la Teste pe roți. Acesta a venit călare pe o motocicleta excepționala pe care tocmai o testa. Nu spun mai mult să nu îi stric munca omului.


 Nu a lipsit nici Americanu', care probabil era costumat în elful lui Moș Crăciun, altfel nu îmi explic de ce era așa verde. Există cineva care nu îl știe pe Americanu'? Poate Moș Crăciun să nu îl știe, fiindcă sigur nu a fost cuminte. Dar cei care îl cunosc știu ca Americanu' are un suflet apropiat de cel al celebrului moș.




  Nu au lipsit glumele inerente unei întâlniri între motocicliști, pozele trecătorilor cu Moshocicliștii, copii fotografiați călare pe motociclete și multă voie bună. În fond Moshocicliștii aveau de ce să fie veseli, fiindcă urmau să facă multe fapte bune.

 Nu am apucat parada Moshocicliștilor fiindcă trebuia să plec la o altă acțiune a motocicliștilor despre care voi povesti la final.
 "Moshocicliștii" este o acțiune cu vechime ce se desfășoară în fiecare an în preajma sărbătorilor de iarnă și care aduce fericire și sprijin copiilor care au nevoie. Sărbătorile trebuie să fie un moment de bucurie pentru toată lumea, mai ales pentru cei care nu au parte de prea multă fericire în restul anului.
 Felicitări maxime celor care se implică pentru a face acest lucru posibil.



Crucea Roșie mereu alături de cei ce au nevoie de ajutor



În timp ce sâmbătă Moshocicliștii făceau planuri mari pentru copii cuminți, la peste 100 de km de capitală se desfășura o acțiune asemănătoare.
 Crucea Roșie din Călărași, în colaborare cu asociația pentru drepturile motocicliștilor Romantic Bikers, a dus familiilor cu situații dificile lucruri necesare pentru perioada de iarnă și jucării pentru copii.


 După două zile, aceeași echipă a continuat acțiunea și a adus bucurie și în sufletele oamenilor nevoiași din comunele Vlad Țepeș și Independența din județul Călărași.
 După cea de-a doua acțiune, Aura Giurcă, reprezentatul Crucii Roșii din Călărași declara pe contul ei de facebook:

- ''Astăzi am dus ajutoare constând în alimente neperisabile, fructe și legume, îmbrăcăminte , încălțăminte și jucării persoanelor nevoiașe din Independența și Vlad Țepeș . 
Am fost ajutați de Adi Ene de la Romantic Bikers Călărași. 
Persoane nevoiașe sunt multe și în toate localitățile. Dar noi am distribuit cele de mai sus numai celor care au grija de copiii lor, care au grija să meargă la scoală.
Mulțumim pentru ajutor dlui primar Voicu Lica de la Independența și drei Anghel Dănuța. 
Mulțumim Școlii dinVlad Țepeș pentru implicarea și dedicarea voastră !
Imaginile vorbesc de la sine !
Sărăcie, disperare, incultura, lene, , indolență, ignoranță........și totuși, COPIII NU AU NICIO VINĂ!''


 Deși nu sunt cuvinte prea vesele exprimă cu claritate situația oamenilor săraci din județ și probabil din toată țara.
 Faptul că persoanele care au copii ce merg la scoală au prioritate în primirea ajutoarelor de la Crucea Roșie ne arată că aceste acțiuni sunt și educative pentru populație, care trebuie să înțeleagă faptul că doar educația poate da o șansă reală la o viață normală copiilor din mediile sărace.
 Chiar dacă pare o abordare dură, trebuie apreciat efortul dublu făcut de Crucea Roșie din Călărași în primul rând pentru a ajuta material familiile sărace, dar și pentru a le încuraja să lupte împotriva abandonului școlar.
 
 Trebuie menționat că acțiunile celor de la Crucea Roșie au loc pe tot parcursul anului, iar meritul pentru aceste acțiuni este atât al Aurei Giurcă cât și al oamenilor care sprijină prin donații și voluntariat aceste acțiuni.

 O altă acțiune a celor de la Crucea Roșie Călărași este Colecta de Crăciun care se desfășoară cu ajutorul elevilor și are loc pe străzile orașului. 
 Aura Giurcă declara despre aceste acțiuni:
 -'' COLECTA DE CRĂCIUN !!!Începând de azi (24 noiembrie 2017 n.r.), vă puteți întâlni prin Călărași cu voluntarii Crucii Roșii !
Aceștia strâng bani pentru a putea oferi mâncare calda copiilor din familii foarte nevoiașe.
Avem copii buni, copii frumoși și deștepți, care după orele de scoală vin la Crucea Roșie . Vin să facă fapte frumoase !
Bravo copii !!!!!''
 Pe lângă faptul că se strâng bani pentru cauze nobile o foarte mare importanță o are faptul că acei copii învață de mici că voluntariatul este important.
 Acțiunile de voluntariat sunt destul de rare în țara noastră în comparație cu alte țări ce au o adevărată tradiție în acest sens.
 Generațiile mai vârstnice nu au putut uita munca patriotică din perioada comunistă, care era un "voluntariat" forțat. Acele vremuri nu au fost șterse încă din memoria colectivă a acestui popor, iar acest lucru face ca acțiunile voluntare sau umanitare să fie făcute mai mult cu interes publicitar. Am întâlnit de multe ori întrebarea ''cine își asumă meritele?'' în locul întrebării firești în cadrul acțiunilor voluntare ''cu ce putem ajuta?''
 De aceea Crucea Roșie din Călărași face un lucru extraordinar prin îndrumarea tinerilor spre acțiuni voluntare. Acest lucru îi face pe tineri să fie conștienți de importanța lor în societate și astfel pot învăța multe despre ei înșiși, despre munca în echipă și despre ce poți face pentru a schimba lucrurile din jur atunci când există probleme.
 Cu siguranță voi mai scrie despre acțiunile viitoare ale echipei formate în jurul celor de la Crucea Roșie și sper să se alăture și alți oameni în viitor.

 Codrul e frate cu românul mai ales dacă este motociclist

Ziua de sâmbătă a fost parcă mai lungă decât restul zilelor. Dar așa sunt zilele când se apropie sărbătorile de iarnă. Sunt zilele magice ale copilăriei.
 După ce am plecat de la oamenii îmbrăcați în alb și roșu, adică de la Moshocicliști, am lăsat motoarele acasă și am pornit cu autoturismele către pădurea de la Călugăreni unde ne așteptau cu masa pusă prietenii de la Blue Knights MC Romănia III.

 Acolo am găsit și alți prieteni din alte cluburi de motocicliști sau fără club, cu care ne-am înțeles foarte bine, și ne-am pus pe chefuit.



 Micii au sfârâit pe grătar fiindcă fără mici nu există petrecere de motocicliști, iar pastrama a ajuns mai târziu fiindcă a fost reținută la defilare. Adică cel ce trebuia să aducă pastrama avea repetiție pentru parada de 1 Decembrie. Dar a meritat așteptarea.


 Pe când pastrama se perpelea pe jar noi ne vedeam de glume și discuții. Într-un târziu ne-am dat seama că toți suntem prezenți și ne întrebam cine se ocupă de pastramă. La grătar îl găsim pe tânărul Luca în vârsta de 8 ani, care cu foarte multă seriozitate se ocupa de pastrama noastră. A vrut să se ocupe el până la final și pot spune că a fost foarte bine făcută, deși uneori mai apela la ajutorul lui Bucătaru'.


 Eu știam că Luca este un copil extraordinar și priceput fiindcă anul ăsta la o ieșire la pădure el mi-a montat cortul extrem de bine.


 La finalul petrecerii celor de la Blue Knight în drum spre casă ne gândeam cam ce fel de bărbat va fi Luca când va crește mare. Ne imaginam când va fi adolescent și prietenii lui îl vor întreba de unde știe să frigă carnea, iar el va răspunde senin că la 8 ani era perfect capabil să hrănească 20 de motocicliști plus soțiile sau prietenele acestora, precum și alți copii.


  A fost o petrecere extraordinară, unde toată lumea s-a simțit foarte bine, așa cum ar trebui să fie la toate petrecerile motocicliștilor.
 Sunt sigur că vor mai urma și alte petreceri grandioase în acea pădure care, deși nu a fost foarte prietenoasă cu Sinan Pașa ,se pare că cu noi se înțelege foarte bine.




 Am uitat să adaug că Luca este și un mare vânător de șerpi pe care obișnuiește să îi prindă cu mâinile goale pe malul Dunării. Evident că întotdeauna îi eliberează intacți în natură. Poate doar rămân puțin stresați, dar pe fetele din grupul nostru nu le deranjează că după întâlnirea cu Luca șerpii nu se mai întorc să ne dea târcoale.


 Așa că, în viitor, dacă vom avea probleme în pădurea cu ghinion pentru dinții conducătorilor otomani, ne putem baza pe marele vânător Luca, mai vestit ca Andrii Popa. 
 Mulțumim gazdelor pentru o petrecere atât de reușită, precum și pentru faptul că deși sunt persoane importante, nu simt nevoia să arate acest lucru și te fac să te simți ca acasă.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu