marți, 7 noiembrie 2017

Free Riders RC EoS. Petrecere maximă cu de toate.



 Aproape că nu există încă în țara noastră petreceri mai mari decât cele organizate de Free Riders RC. Există întruniri mari care nu au participare atât de numeroasă ca cea de la petrecerea de sâmbăta trecută. Din informațiile oferite de organizator, aproape 400 de persoane au luat cu asalt clubul Quantic pentru a se bucura de concerte, mâncare bună și distracție.
 Noi am ajuns devreme, chiar pe la începutul petrecerii și am plecat în jurul orei 23. Deja lumea devenise cam afumată și așa cum mi-au recomandat membrii unui club MC la întrunirea lor, nu e bine să mai stai până târziu pe la petrecerile de motocicliști fiindcă omul beat e prost rău. Mă rog, nu toată lumea se transformă în caz de alcool, dar la mulți e valabilă chestia asta.

 Nu știu cum se face că doar în ultimii ani oamenii beți sunt proști. Cu puțin timp în urmă oamenii beți parcă erau ceva mai deștepți pe la întrunirile moto, că se mai întâmplau mici chestii, dar nu chiar așa de des ca acum și nu la nivel de cluburi. Cluburile erau prea elegante să se lase antrenate în scandaluri cu alți oameni pe la petreceri sau întruniri.
 O explicație destul de simplă pentru acest fenomen ar fi că și înainte existau oameni proști la beție, doar că nu aveau veste de club pe ei. Nu aveau veste fiindcă exista o mai mare exigență la admiterea de membri în cluburi. Nu era vânătoarea asta de membri. În general dacă se știa că un individ este pus pe scandal, nu îl primea nimeni în club, fiindcă punea clubul în pericol. Orice club va sări să-și apere chiar și cei mai proști membri indiferent de consecințe, indiferent de natura clubului, MC sau RC. Și parcă nu îți convine să sari pentru orice zurbagiu. Astfel scandalagii nu se simțeau așa puternici și protejați fără veste pe ei și fără colegii de club "în spate".

 Sincer, mi-a părut rău ca nu am putut rămâne până mai târziu la această petrecere.
 Mulți dintre noi nu știu să aprecieze ce avem în țara noastră. Intrare gratuită la o petrecere cu trupe pe o scenă frumoasă nu găsești în multe țări mult mai civilizate. Și scena este enormă și bine utilată. Sonorizarea de excepție și iluminarea fac din concertele de la Quantic un adevărat spectacol.

 Noi ce am făcut? Am stat afară la fumat. E adevărat că și compania celor de la Valah din Târgoviște și a celor de la Road Riders din Pitești a fost foarte plăcută. Distracția alături de membrii din cluburile vechi niciodată nu va fi la nivel mic. Mi-a părut rău că nu am apucat să vorbesc mai mult cu cei de la Black Helmets, aceștia fiind și ei niște oameni de nota 10.
 Îmi mai părea rău și de masa din interior pe care stăteau 3 căști, fiindcă noi am profitat de vremea frumoasă și am venit pe motoare. Dar asta e. Legea e lege și poate că viitoarele petreceri se vor ține total afară, fiindcă oricum noi tot afară stăm.

 Chiar mi-a părut rău că a trebuit să plecăm, dar se pare că nu am procedat greșit. Imediat după plecarea noastră a avut loc la toaletă un mic incident stupid. Un membru al unui club urina pe jos. Un motociclist fără club îi atrage atenția că nu e frumos ce face. Din informațiile mele i s-a adresat cu apelativele - Bă sau Boss. Cel ce avea vestă pe el se simte jignit de aceste apelative și se adresează clubului organizator sau clubul organizator se sesizează singur auzind discuția. Nu știu exact din care motiv clubul organizator îl cheamă pe cel care i-a atras atenția motociclistului cu vestă să nu mai urineze pe jos și îi spune că trebuie să își ceară scuze pe motiv că a vorbit fără respect. Din informațiile mele nu au existat jigniri în discuția ce a avut loc la toaletă.

 A ieșit o mica altercație verbală din care un alt motociclist ceva mai afumat, care nu avea legătură cu subiectul discuției, a ieșit puțin șifonat. Omul nu avea altă vină decât că la momentul respectiv echilibrul său era mai precar. Din declarațiile martorilor reiese ca nu a fost ceva foarte grav, posibil doar o arcadă care nu e prea fericită, plus, în mare parte, orgolii șifonate de orgolii și mai mari. Au urmat niște amenințări ulterioare indirecte la adresa omului nevinovat și cam atât.
 Din discuția avută cu unul dintre organizatori a reieșit că incidentul a fost unul minor și că e normal la un asemenea număr de oameni să se mai întâmple și evenimente mai puțin plăcute cauzate de consumul excesiv de alcool și poate de cantitatea prea mare de orgolii. Asta cu orgoliile este pusă de la mine.

 Nu evenimentul în sine este important. Bine că nu a fost mai rău. Această întâmplare ne oferă șansa să învățăm din greșelile altora.
 În primul rând este posibil ca toaletele din această locație să fie prea puține în unele situații. Pe asta o știu de la un prieten care ne-a anunțat că este cazul să plecăm din motive sănătoase. El a mers la toaletă, unde coada era prea mare și a decis ca ajunge mai repede la toaleta de acasă decât să stea la coadă. Nu știu dacă este exact așa, fiindcă eu nu am avut nevoie să merg la toaletă.
 Iar dacă era coadă, putem poate înțelege disperarea unora mai slabi de vezică. Totuși, în spatele barului există o pădure căreia nu îi fac rău ceva minerale în plus. Există soluții mai bune pentru a rezolva unele nevoi.

 Pentru o mai bună înțelegere a situației am să repet un aspect despre relația cu unii membri din cluburile moto. Acesta se regăsește și în alte articole. Totuși, repetiția este mama învățăturii.
  În primul rând nu te adresezi și nu atingi un membru al unui club moto cu care nu ai relații de prietenie. Această regulă se aplică cu precădere la MC-uri. Sunt totuși multe cluburi RC care adoptă sau copiază și ele comportamentele unor MC-uri.

 Deci dacă vă doriți o viață sănătoasă, ocoliți cluburile pe care nu le cunoașteți. Majoritatea cluburilor RC sunt ok. În general cluburile RC care copiază comportament de MC sunt RC-urile care sunt support al cluburilor MC, dar nu este obligatoriu acest lucru pentru a adopta anumite reguli.
 Prin acest comportament multe cluburi consideră că vor câștiga respectul celorlalți.

 Cel mai sigur este ca atunci când observați un comportament mai puțin civilizat al unui membru dintr-un club, să mergeți să îi comunicați organizatorului sau unui alt membru din același club cu cel ce nu are un comportament decent.
 Dacă organizatorul nu ia nici o măsură, înseamnă ca are el motivele lui. În cazul în care comportamentul unora te deranjează și nu poate fi rezolvat, cel mai bine este să ocolești acel loc. În fond fiecare tolerează pe cine vrea în casa lui.

 Revin asupra atingerii unui membru dintr-un club moto. Cu precădere la MC-uri, dar și la unele RC-uri, nu este permisă atingerea membrilor și mai ales a celor care au funcții în acel club. E bine să nu se întâmple nici din greșeală. Unii membri din cluburi au ca misiune apărarea membrilor cu funcții în club și mai cu seamă a președinților. Mai ales prospecții vor căuta orice ocazie pentru a dovedi președinților și altor membrii cu funcții cât de vigilenți și curajoși sunt. Dar și ceilalți membri vor face același lucru dacă clubul respectiv merge pe acest set de reguli.

 Nu toate MC-urile fac uz de aceste reguli și destul de puține RC-uri. Totuși cunoașterea acestor reguli îți oferă o viață ferită de probleme.
 Acesta este motivul pentru care eu ocolesc cu eleganță anumite persoane și anumite grupuri. Fiecare trăiește cum crede de cuviință și norocul nostru este că nimic nu ne obligă să împărțim același spațiu cu oameni care nu ne plac. Dictatura de orice fel a dispărut din țara asta cu mulți ani în urmă.

 După cum am mai povestit în alte articole, multe s-au schimbat în ultima vreme prin lumea moto. Dacă în bine sau în rău, judecă fiecare.
 Oamenii de la Free Riders s-au făcut remarcați în trecut printr-o groază de lucruri bune făcute pentru lumea moto și societate. Să sperăm că problemele din ultimul timp prin care trecem cu toții nu îi vor schimba prea mult, pentru că eu îi știu de oameni extraordinari.
 Poate ar fi util să nu uităm că motociclismul este o pasiune care ar trebui să ne unească.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu