duminică, 12 noiembrie 2017

Atmosferă americană la EoS Chopper Academy MC Călărași





 Știți scenele alea din filmele americane când într-un bar intră o persoană nouă și se face brusc liniște, apoi toată lumea își vede liniștită de treabă? Cam așa a fost la petrecerea de sfârșit de sezon la Chopper Academy din Călărași.
 Lume multă, atmosferă liniștită și, evident, mâncare excelentă. Probabil am mai spus asta, dar nu mă deranjează să o repet, pe malul Dunării întotdeauna vei găsi mâncare excelentă. Fasolea cu ciolan fantastică și friptura atât de bună încât am luat și acasă la pachet, au fost doar câteva din bucatele delicioase puse la dispoziție de bucătarii pricepuți ai clubului.
 Nu am putut să nu remarc parcate la intrare motocicletele clubului Free Riders din Silistra, Bulgaria care au plecat devreme fiindcă afară frigul își făcea simțită prezența.

 După plecare clubului bulgar au ajuns în număr mare și membrii clubului Free Riders RC din București. Mai lipsea clubul Free Bikers din Hunedoara și aveam un full de ași al cluburilor ce promovează libertatea motocicliștilor.

 Am avut ocazia să ne întâlnim și cu clubul Vlah Spirit din Slobozia. Foarte numeroși membrii acestui club. Sunt sigur că mulți se întreabă de unde sunt așa mulți într-un oraș destul de mic. Evident puțini știu că orașul Slobozia a fost din totdeauna un oraș unde ramura moto a fost foarte dezvoltată. Nu știu motivul pentru care motociclismul este atât de dezvoltat în acest oraș încă din perioada comunistă, dar cu certitudine include mulți adepți ai mersului pe motocicletă.
 Încă de la începutul motociclismului modern în țara noastră am luat la cunoștință despre motocicliștii din Slobozia. Erau prezenți pe la toate întrunirile din țară chiar și pe vremea Ij-urilor și al Niprelor.

 Îmi amintesc că acum mai mult de 10 ani aveau în oraș un magazin care aducea echipamente secund-hand pentru motocicliști. Evident, atât cei din orașul Slobozia, cât și motocicliștii din orașele apropiate erau îmbrăcați cu echipamente pe care în acea perioada le puteai admira doar în revistele de specialitate. Mulți dintre noi îi priveau cu admirație și cu o oarecare invidie. Erau vremuri grele fiindcă nu apăruseră magazine precum Moto Station sau BC Motoshop. Existau doar magazine precum MotorUnu unde orice lucru costa cam trei salarii. E adevărat că și salariile erau mici pe vremea aia.
 Oricum motocicliștii din Slobozia sunt de toată isprava și nu înțeleg de ce le-a luat atâta timp să își facă un club moto, fiindcă aveau de foarte mult timp un grup destul de omogen. Dar oricum niciodata nu este prea târziu.

 Un alt aspect de care ne-am bucurat la petrecerea celor de la Chopper Academy este faptul că până pe la ora 22 nu a trebuit să ieșim afară în frig. Cam atât au putut să riște pentru confortul nostru, dar le suntem recunoscători chiar și pentru acest timp. Nu pot specifica motivul bucuriei noastre, fiindcă ar putea avea probleme, dar înțelegeți voi.
 Petrecerea a ținut până spre dimineață și toată lumea s-a bucurat de calmul și ospitalitatea deja celebră a acestui club care reușește să te facă să te simți binevenit în casa sa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu