joi, 12 octombrie 2017

Au terminat ce au început la Bacău






















La sfârșitul săptămânii trecute între 2 și 6 octombrie 2017 a avut loc un nou eveniment orchestrat de Habitat for humanity, denumit Big Build. Ținta a fost să termine construcția a 36 de locuințe în cinci zile.

 Sute de oameni au luat parte la acest eveniment destinat îmbunătățiri condițiilor de trai pentru persoanele ce nu au posibilități materiale suficiente.

 În scurt timp noile construcții finalizate de voluntari vor putea face fericite mai multe familii din cea mai lipsită de șanse zonă a țării noastre.
 Evident, motocicliștii nu au lipsit nici de această dată, deși condițiile meteo nu au fost chiar propice mersului pe motocicletă.


 Dar până la urmă nici nu contează prea mult câți oameni au fost, nu contează efortul depus de acești oameni și nici realizările lor excepționale. Ce ar trebui să rețină oricine vede la televizor imagini despre șantierul de la Bacău sau cine citește despre acest eveniment?

 Big Build reprezintă mai mult decât o mare realizare, fiind cel mai mare eveniment de voluntariat din Europa. Acest șantier reprezintă capacitatea românilor de a lăsa deoparte egoismul tot mai pregnant în cotidian și de a realiza ceva mai mult.

 În mod sigur toți cei prezenți pe șantier au plecat acasă cu speranța că neamul românesc este așa cum ne dorim toți să fie. Deși acest eveniment nu va fi difuzat la știrile emisiunilor din restul țărilor europene, chiar dacă vom fi denigrați în continuare ca nație în celelalte țări ale uniunii, datorită oamenilor ce au îndurat frigul pe șantierul de la Bacău noi știm cine suntem și cum suntem.

 Acei voluntari ne-au arătat că avem dreptul să ținem capul sus și spatele drept în orice țară ne-am afla.
 Nu suntem neam de hoți sau de cerșetori, noi suntem din neamul eroilor de la Bacău. Și asta nu este o legendă cu eroi din vechime, nu este un eveniment istoric controversat. Aceste fapte s-au petrecut cu doar câteva zile în urmă, iar pe cei care au făcut acest lucru posibil îi numim cu mândrie prietenii noștrii.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu