miercuri, 9 august 2017

Întrunire de poveste pe plajă, Chopper Academy MC




























Sau cum petreci două zile minunate alături de prieteni fără să știi unde mergi.


 Clubul Chopper Academy a mai făcut întruniri, Unele mai bune, altele mai slabe, dar în toate se distinge o particularitate a acestui club. Oamenii au stil.
 Inițial nu știi ce anume este diferit în nebunia de concerte, grătare și multă bere. Dar parcă ceva este altfel.

 Noi am ajuns spre seară toropiți de căldura autostrăzii, dar ne-am înviorat brusc când imediat ce am trecut de Călărași ne-am întâlnit cu membrii clubului nostru din Constanța. Pur și simplu fără să vorbim, fără să ne înțelegem asupra orei, i-am văzut în fața noastră pe sosea. Ne-am aliniat și am ajuns la întrunire împreună. A fost unul din momentele alea când înțelegi de ce ești prieten cu cineva.

 Am fost întâmpinați cu tradiționalele șuncă și ceapă, dar nu a lipsit țuica bună servită la dozator. Nu vezi oriunde țuică la dozator, ca să nu mai spunem că era și bună. Doar căldura teribilă ne-a oprit să gustăm încă un pahar. În mod sigur gazdele nu ar fi avut nimic împotrivă.
 Apoi cu viteză maximă ne-am montat corturile sau după caz am luat camerele în primire și chiar dacă foamea ne dădea târcoale, am sărit cu toții în apele calde ale Dunării, mai precis în ale brațului Borcea.

 După ce ne-am răcorit corespunzător, am plecat să căutăm evident întâi berea și apoi mâncarea.
 Am avut surpriza să găsim barul extrem de bine aprovizionat cu tot ce ne dorea inima. Aveau de la tărie foarte variată până la vin, dar și bere la sticlă.
 De ce este de mirare că băuturile erau foarte variate? Fiindcă se obișnuiește pe la întruniri să fie doar bere la pahar. Este aproape o tradiție berea la pahar, care, în vremurile îndepărtate era foarte apreciată la întruniri, pentru prețul mic. Totuși odată cu dezvoltarea motociclismului în țara noastră au crescut și pretențiile calitative. Puține cluburi au înțeles că o întrunire nu mai trebuie să fie o distracție ieftină, încă de la dispariția Niprelor și Ij-urilor din peisajul motociclistic.
 Așa că pe plaja de la Dunăre puteai să bei și bere la sticlă, dar și vin îmbuteliat. Iar prețurile chiar nu au fost mari. Iar pe așa o caniculă găseai orice băutură rece, pentru că se mai întâmplă uneori ca în afara de bere, tot felul de băuturi sau apa să fie calde.

 Mâncarea de asemenea a fost variată. Se putea mânca o ciorbă de pește decentă la restaurantul hotelului, la fel și un berbecuț la tavă genial, iar servirea a fost impecabilă chiar dacă asemănarea cu turismul din anii 80 te determina sa devii puțin melancolic.
 Pe plajă sfârâiau grătarele cu nelipsiții mici, dar puteai gusta și un pește mic pe post de hamsii. Nu știu denumirea peștelui, dar a fost foarte gustos, așa că l-am consumat la fiecare masă. Până la urmă nu poți trăi pe malul Dunării fără să mănânci pește. Iar locația cu arhitectura anilor de glorie ai socialismului deși bine întreținută te trimitea cu gândul la vechile sloganuri: "Nici o masă fără pește" sau mai celebrul "Nu e pește ca stavridul, nici echipă ca Rapidul".

  Reamintesc că distracția a fost distracție. Noaptea de vineri a fost lungă A curs multă bere peste concerte și am plecat la somn către dimineață. Și datorită atmosferei de calm, liniște și siguranță mai aveam puțin și prindeam răsăritul.

 Sâmbăta dimineață a fost greu. Atât de greu, că era sa pierdem parada. Apoi a fost cald, foarte cald. Cred că se putea renunța la paradă, dar înțeleg de ce nu au făcut acest lucru. Însă parcă lipsea ceva, nu îmi dau seama exact ce anume. Poate fiindcă era extrem de cald, poate fiindcă a fost foarte lung traseul, ceva a fost diferit. Interesant este că în primăvară la petrecerea de deschidere de sezon a celor de la Chopper Academy MC Călărași parada a ieșit beton și a fost făcută cam pe același traseu.

 După paradă am plecat să asistăm la unirea celor două destine. Am făcut un mic alai până la primărie și apoi am mers cu toții să sărbătorim înapoi la întrunire. Pâna acum avem cinci căsătorii in Romantic Bikers si a doua care are loc la o întrunire. Cred că este ceva romantic la mijloc.

 Am ratat majoritatea concursurilor, dar am ajuns la timp pentru a asista la concursul de tricouri ude.
 Am urmărit concursul din apa fiindcă aveam nevoie urgentă de puțină răcoare.
 Câștigătoarea concursului a primit o sticlă de un litru de vodcă și asta este tot ce știu despre premii, dar sunt sigur că au fost substanțiale.
 Seara a coborât încet peste plaja animată, oamenii au mers la concerte sau au rămas să le urmărească de la mesele ce se aflau împreuna cu scena tot pe plajă. Sunt sigur că nu întâlnești așa ceva oriunde.



 Totuși seara de sâmbătă a fost ceva mai scurtă (doar cu vreo oră) și datorită faptului că a doua zi urma să facem drumul înapoi spre casă.
 Multi au plecat devreme spre liniștea corturilor sau a hotelului, care se aflau peste dig. Faptul că  zona de campare se afla peste acest dig a făcut ca zgomotul să rămână în zona de distracție. Iar oamenii de la corturi au beneficiat de dușuri la hotel.

Și asa am încheiat doua zile de distracție și relaxare. Ne-am bucurat de întânirea cu celelalte cluburi, pe care le-am văzut vesele, relaxate și puse pe glume, ceea ce nu se mai întâmplă chiar întotdeauna. O întrunire a motociclistilor care mi-a adus aminte de vremurile vechi, când efectiv nu aveai nici o grijă și nu trebuia să pari altfel decât erai.

 Un punct forte al acestei întruniri au fost organizatorii, despre care nu am vorbit până la final. Și asta fiindcă nu întâlnești la tot pasul niște organizatori atât de discreți. Efectiv știai că sunt acolo, îi întâlneai prin diverse locuri, zâmbeau obosiți și mergeau mai departe la treaba lor. Nu i-am văzut agitați nici un moment și deși erau obosiți, păreau extrem de relaxați.


  Asa putem sa definim acestă întrunire: relaxantă, elegantă și rafinată. Si această stare de spirit se revărsa asupra participanților plecând de la gazdele nevăzute, dar prezente în absolut tot ce a însemnat acest eveniment.

 Mai trebuie amintită și modestia organizatorilor pe care nu prea o mai întâlnești pe la cluburile moto. Majoritatea oamenilor când pun pe ei o vestă a unui club devin aroganți și se supraestimează. Dacă mai fac și un eveniment mititel, nu mai încap în veste.
 Atitudinea fermă a Clubului Chopper Academy MC din Călărași nu a lăsat loc altor cluburi să se umfle în veste, lucru care a dus la un sentiment de siguranță al celorlalți participanți și asta a fost posibil fără să fie necesară prezența jandarmeriei. De asemenea asta ne arată ce înseamnă un club cu adevărat puternic. Știam asta dinainte sa ajung la întrunire, dar acum am și dovada. În situația actuală plină de incertitudine din lumea cluburilor  Chopper Academy și-a permis luxul de a face relaxați o întrunire vesela și distractivă.

 Am scris atât de târziu articolul fiindcă am așteptat să aflu ceva greșeli de organizare sau întâmplări negative. Lucrurile bune nu prea fac trafic. Și or fi cei de la Chopper Academy prietenii mei, dar dacă găseam ceva de criticat infiltram subtil aspectul. Nu din răutate, dar dacă vrem sa evoluăm trebuie să știm unde am greșit și să corectăm.

 Asa că în afară de parada caniculara pot spune că a fost o întrunire reușita. Desigur mi se poate răspunde că nu este nimeni obligat să meargă în paradă. Totuși respectul pentru munca depusă de organizator te face sa te scoli din pat sau să ieși din cort și să faci un mic efort alături de organizatori.

 Sunt câteva modalități prin care îți arați respectul pentru efortul gazdelor:
 1. Nu faci scandal și nu provoci la scandal în cadrul întrunirii și nici în orașul gazdelor. In mod sigur tot orașul știe de ce sunt așa mulți motocicliști prezenți.
 2. Păstrezi curățenia. Clubul gazdă nu este gunoierul tău. Este suficient că strâng sacii cu gunoi nu mai trebuie să strângă și de pe jos sau să debaraseze mese.
 Si la capitolul curățenie clubul Chopper Academy a primit note maxime. Au avut până și scrumiere suficiente pe care o persoana invizibilă le tot golea. Si asta inclusiv la mesele de pe plajă.
 3. O alta regulă de bun simț este participarea la paradă. Chiar dacă plouă, e caniculă se încinge motorul sau ești mahmur, participi la paradă.
 Este modul în care îți arați aprecierea pentru efortul gazdelor care muncesc cu săptămâni bune înainte pentru ca tu să te distrezi două zile. Oaspeții pot face și ei un efort de o oră în semn de susținere, chiar dacă nu sunt fani ai paradelor.

 Mulțumesc Chopper Academy în numele tuturor celor cu care v-am bârfit și care au avut doar cuvinte de laudă. Așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție.

 foto: Mihai Manolea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu