duminică, 1 februarie 2015

Isteria ecologistilor urbani

De cand e lumea pe pamant oamenii s-au imbracat in piele de animale. De ce ar fi acum ceva diferit?  Desigur ca toata lumea face referire la hainele de blana. E normal. Fiindca e mai usor sa hartuiesti niste femei decat niste motociclisti imbracati in geci de piele.
 Si rockerii tot in geci de piele se imbraca. De aia de ce nu spune nimeni nimic?

 Am niste prieteni care pana de curand mergeau pe motociclete imbracati in piele. Dar acum e la moda sa fii ecologist. 
Eu am invatat sa nu cred tot ce aud si sa nu fiu convins fara sa verific.
Asa ca de unde stiu prietenii mei acologisti ca habitatul se distruge si ca natura e pe cale de disparitie? De la ecologistii care arata in imagini trei lei costelivi care asa trebuie sa fie? Din imaginile atent selectate se inspira ecologistii urbani? Cati ecologisti dintre cei atat de inversunati au fost intr-o jungla sau in zonele artice sau macar in Delta Dunarii? Stiti voi cate zone sunt neexplorate pe pamant? Nici nu va puteti imagina unele intinderi de pamant. Stiti cat de mare este de exemplu Kazakhstanul? Este cat Europa. Dar stiti ce populatie are? Stiti cate zone din acea tara nu sunt explorate? Dar de Siberia ce spuneti, ca au fost motociclisti vestiti sa se plimbe pe acolo. Au facut filme si au trecut cu greu de anumite zone. Au trecut cu ajutorul unor camioane extrem de poluante. Nu judecati lumea din prisma oresenilor romani inghesuti intr-o tara suprapopulata cu decretei, unde animalele nu mai au loc de noi. Priviti spre alte continente din afara Europei. Sunt zone unde omul nu a ajuns si unde natura face legea. Zone unde omul supravietuieste cu greu si unde se lupta cu ursul, leul si mistretul. Sunt zone in care daca nu vanezi, esti vanat. Stiti ca sunt zone in Canada in care nu ai voi sa parasesti orasul daca nu ai pusca la tine? Si daca esti prins fara arma in afara orasului iti dau amenda? Eu stiu ca e foarte confortabil sa ii acuzi pe vanatori la adapostul orasului. Vanatoarea sportiva o incriminez si eu, dar sunt zone unde vanatoarea este sinonima cu supravietuirea. Consider ca suntem toti oameni destepti. Va recomand un exercitiu de imaginatie. 
Toti oamenii se retrag in orase. Nu mai intervin cu nimic pe distantele dintre orase.
Imaginati-va in cat timp parcurgerea acelor distante va deveni aproape imposibila. Comunicarea si dezvoltarea sunt ingreunate. Trupele de muzica rock nu mai fac turnee. Devine aproape imposibila deplasarea la Kavarna. Ecologistii care vor sa merga la concertele rock de la Kavarna trebuie sa se inarmeze si sa fie pregatiti sa se apere impotriva vietuitoarelor.
Va mai invit sa va imaginati cu 500 de ani in urma. Ba chiar nu este nevoie de imaginatie. Pur si simplu plecati in padure sapati o groapa in pamant pe care o acoperiti cu crengi si apoi plecati prin padure sa va procurati hrana. Daca o sa gasiti ceva de mancare va fi perfect. Totusi cea mai grea parte va fi sa dormiti noaptea in acea gaura. Va garantez ca veti fi inarmat cu un bat in primele minute de la lasarea intunericului. Si daca a mai ramas mancare si o pastrati pentru ziua urmatoare, va trebui sa o paziti cu strasnicie. Cel mai mic rozator va deveni dusmanul vostru si va va pune viata in pericol. O muscatura mica ar putea fi o infectie mortala. Animalele ceva mai mari, cum ar fi o vulpe, deja sunt primejdii extreme. Si asta in padurile din tara noastra. In zonele mai salbatice, doua zile de supravietuire deja devin fapte eroice. Dupa o asemenea experienta orice ecologist isi va reevalua convingerile.
Planeta asta va fi in pericol cand se va putea merge la plimbare in orice colt al ei fara sa fii in pericol. Pana atunci omul inca se lupta cu natura. Multi sunt impresionati de catastrofele ecologice, dar uita ca si catastrofele naturale sunt la fel de distrugatoare. o infestare cu petrol este la fel de periculoasa pentru fauna ca si eruptia unui vulcan. Paradoxal natura se reface in timp, chiar si dupa testele nucleare. Nici eu nu aprob nenorocirile facute de om, dar nici nu ma apuca isteria si dramatismul incat sa ajung un radical ecologist care cere moartea femeilor imbracate in blanuri. Hai sa deschidem ochii si sa ne folosim sufletul. Nu moare planeta din cauza catorva femei imbracate in blana. Unele blanuri sunt facute din animale crescute in ferme, pe banii celor care le vand. Gecile din piele sint in marea majoritate facute din piele de bovina domestica. Adica cineva a cheltuit niste bani sa creasca acea vaca si a vandut-o apoi sub forma de geaca. Deci nimeni nu a atacat natura. Si eu iubesc natura. Si eu sunt indignat de manelistii care fac gratare si lasa mizerie in toata padurea. Nu moare natura din cauza a trei ambalaje, dar e urat si necivilizat.
E adevrat ca omul trebuie sa fie in simbioza cu natura fiindca face parte din ea indiferent unde locuieste. Dar sa ne pastram cerebrali si sa gandim cu creierul nostru, nu cum doresc altii sa gandim. Nu am incredere in ecologistii care cer bani ca sa apere planeta. Se vor crampona de orice amanunt pentru a face un eveniment media care sa sensibilizeze buzunarele generoase. Sunt convins de schimbarile climatice si ca trebuie protejate speciile pe cale de disparitie, dar sa nu exageram si cu animalele domestice "produse" de om.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu