miercuri, 1 august 2018

De ce îl susținem pe polițistul Ovidiu Munteanu

 În ultimul timp țara noastră se confundă cu un val de antipatie la adresa poliției pentru faptul că au ridicat numerele de înmatriculare din Suedia care aveau un mesaj anti-PSD.
 Nici eu nu sunt un admirator al partidului ce se află în coaliția de guvernare, dar nici un fan al mesajelor porcoase nu sunt.
 Cum ar fi ca toată lumea să poarte tricouri cu acel mesaj? În primul rând ar fi o jignire adusă nivelului de civilizație pe care pretindem că îl avem.Dă-i și explică-le și copiilor cum se exprimă adulții în mod oficial.

 Probabil că acei polițiști care au ridicat plăcuțele de înmatriculare au comis un abuz, dar mai mult prin faptul că au ridicat și permisul de conducere dacă într-adevăr numerele erau legale. Între timp se pare că Suedia ar fi anulat numerele.

 Dar conform legislației din România nu poți deține plăcuțe de înmatriculare cu mesaje obscene. Astfel nu poți să obții numere cu B-69-FUT, COI, MUI, și alte combinații din motive evidente.

 Dar revenind la abuzul acelor polițiști, dacă a existat, nu poți să condamni o întreagă instituție, doar fiindcă doi polițiști au primit ordin să ridice acele plăcuțe de înmatriculare. Nu poți să condamni o întreagă instituție pentru că un șef de post a dat un ordin pe care cei doi polițiști au fost nevoiți să îl execute. Se gândește cineva că poate șeful de post a primit ordin de la prefectul PSD-ist?
 Da, știu că toți v-ați fi dat demisia și nu ați fi respectat ordinul, iar copii voștri ar fi mâncat patriotism la micul dejun.

 Și de aici până la a ajunge să arunci cu noroi într-un om ca Ovidiu Munteanu e o cale lungă. Acest lucru ne demonstrează că cei care au adresat injurii acestui om nu se deosebesc cu nimic de votanții PSD. Se pare că ăsta e nivelul acestei țări.

 Eu nu am văzut în mesajul lăsat de Ovidiu Munteanu pe Facebook nici un cuvânt care să aprobe faptele polițiștilor care probabil au făcut un abuz. El doar apăra instituția în care activează.
 Instituție care așa cum este, menține deocamdată ordinea în această țară.
 Credeți că polițiștii cu adevărat profesioniști nu văd neregulile din sistem? Ei le văd, dar voi restul nu observați decât greșelile. Înainte să aruncați cu noroi, a citit careva mesajul în care Ovidiu Munteanu  acuza guvernarea din care face parte și PSD-ul că au făcut varză codul rutier?
 Nu, nu ați văzut. Ați preferat să vă vărsați frustrarea pe cine nu trebuie. Un om care pe lângă meseria de polițist încearcă să ajute oamenii sărmani prin acțiuni caritabile care sunt prezentate, de asemenea pe contul lui. Aha, nu le-ați văzut. Poate le vedeți acum.

 Sper ca acest om să nu se dezamăgească de reacția gloatei și să facă în continuare ce făcea și până acum. Adică să fie un om bun. Să aducă în continuare bucurie copiilor din orfelinate și să participe la campaniile de reducere a numărului de accidente.

 Așa cum noi nu ar trebui să acuzăm o instituție pentru faptele îndreptățite sau nu, care țin de doi, trei polițiști la fel, nici tu, Ovidiu, să nu crezi că cei care aruncă cu noroi ne reprezintă pe toți.

 Sunt curios dacă mi se va închide blogul pentru faptul că te-am susținut în aceste rânduri. Îmi asum riscul (că s-au întmplat chestii similare) și aștept și eu înjurăturile gloatei.


 

22 de comentarii:

 1. Ai dreptate ! A fost un mesaj "la nervi", sunt sigur ca regreta ! Imi pare un politist bun si am vazut cursurile lui de siguranta moto ! RESPECT ! Dusmanul e altul !!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Interesant cum doar anonimii il sustin pe Ovidiu

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Lui Cris i-au raportat contul de Facebook din cauză că l-a susținut pe Ovidiu. L-a avut închis până mai devreme. Acum au obligat-o să-și treacă tot numele ca să îl redeschidă. Și ca orice om nu vroia să o găsească toată lumea imediat. Ea avea Cris Maria cum ai și tu altceva. E mai bine să stai anonim în zilele astea. :)

   Ștergere
 3. Sunt meserii in care cumpatul e una din cele mai importante atributiuni, aceasta meserie este una din ele. Il respect ca om si actiunile mai sus prezentate, insa nu pot sa ii respect mesajul.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Cred că în timpul liber au și ei dreptul să se enerveze ca toți oamenii. Mesajul era pe contul lui de Facebook nu în calitate oficială.

   Ștergere
 4. Marius Lechințeanu1 august 2018, 10:21

  Te-am susținut și te susțin mereu Ovi pentru ca te cunosc în primul rând ca om dar și ca polițist, meserie care stiu ca o practici cu toata seriozitatea si ca un adevărat profesionist. Multa baftă în continuare Ovi și nu te lăsa descurajat de câteva răutăți.

  RăspundețiȘtergere
 5. Calm Ovidiu Munteanu....Te cunosc că polițist și ca om și ai tot respectul meu și al colegilor mei... Nu mor caii de cursa cand vor câinii maidanezi!!! Multi sunt cei care aruncă cu noroi dar și mai mulți cei care respecta Poliția Romana... Cu sau fara respectul lor, noi am depus un jurământ și trebuie să mâncăm pensia cu mândrie...Rya Baciu

  RăspundețiȘtergere
 6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  RăspundețiȘtergere
 7. Am parcurs profilul FB al Domnului Munteanu, intrigat cumva de mesajul neinspirat cu trimitere către Popa din sat, mesaj ulterior șters.
  Ceva nu se potrivește, vad un bărbat iubitor de familie, mândru așa cum se cuvine de fiul sau, apoi vad un motociclist implicat în acțiuni caritabile dar și în prevenirea accidentelor,..mai văd că postează despre Țuțea..etc,..găsesc o mulțime de prieteni comuni...
  Atunci ce l-am determinat să scrie mizeria aia ?
  Cred doar că presiunea din zilele astea produsă de niște dinozauri de prin politie i-a tulburat cumva starea de judecată.
  Păcat, muncești o viață pentru fapte bune și risipești credibilitatea pentru influențe politice..

  RăspundețiȘtergere
 8. Sunt deacord sa ne exprimam liber, sa avem pareri diferite, sa fim impotriva unor decizii stupide, dar in limita bunului simt sa ne pastram decenta in exprimare. In diferite situatii cu totii suntem supusi greselilor, din greseli invatam si incercam sa facem lucrurile mai bine. Fiecare om are zile mai bune si zile mai proaste. Te susțin Ovidiu! Stiu ca nu a fost rea vointa din partea ta, doar o exprimare nefavorabila sau gresit inteleasa.

  RăspundețiȘtergere
 9. Eu nu condamn toata politia pentru ce fac si ce zic sefii acestira, dar un politist care este si purtator de cuvant ar trebui sa fie un diplomat, un conciliator si un temperat. Ceea ce dl Munteanu nu a fost. Dimpotriva. Asa ca nu ii gasesc circumstante atenuante. Nici lui nici sefilor lui. Despre politisti in general si mai ales despre noua lor generatie...tot respectul

  RăspundețiȘtergere
 10. Ia mai gândește. Dacă erai in dictatura lui Ceaușescu și spuneai ceva contra regimului erai executat la fel de partid. Înțelege ca noi nu apărăm mesajul obscen ci libertatea de exprimare!

  RăspundețiȘtergere
 11. Atitudinea celor care arunca cu noroi ar trebui discutata totusi este de neinteles pt ca multi sunt de acord cu mesajul dat de Ovidiu dar ne-am invatat sa jignim. Din cat se vede omul are o imagine buna pe care a facut-o prin multa munca si pasiune. Eu consider ca uneori mai trebuie si putin adevar pt ca noi suntem obisnuiti sa plangem de mila altora dar nu mai vrem sa luam atitudine.

  RăspundețiȘtergere