vineri, 12 februarie 2016

Copii bucuresteni discriminati de primarii

Sunt constient de faptul ca discrepanta dintre centrul orasului si periferii a existat de cand lumea. Totusi parerea mea este ca ar cam trebui sa inceteze. Daca vrem ca si copii de la periferii sa se dezvolte macar apropiat de copii elitelor din centru, trebuie sa le oferim aceleasi sanse.
 In zilele noastre toti platim aceleasi taxe si impozite catre primarii. In consecinta toti copii trebuie sa beneficieze de aceleasi conditii de joaca.
 Am fost astazi cu copilul in parcul Cismigiu. Intai am cautat loc de parcare si am gasit cu greu destul de departe. Deci avem parcuri, dar nu avem locuri de parcare. Se intelege ca parcul respectiv este doar pentru locuitorii din zona.
 Parcarea este cu plata, doar ca nu avem automate de plata sau macar o banala plata prin SMS. Nu am gasit omul care incasa parcarea si nu puteam sa il astept cu copilul langa masina.
 In parc jucarii, leagane si carusele cum nu am mai vazut in nici un alt parc. Ca un copil sa beneficieze de acele jucarii trebuie sa fie nascut acolo in zona elitelor bucurestene.
 Am terminat joaca si am plecat. La iesirea din parc am vazut cum se indeparta agale omul de la parcare. Sa il prind din urma nu puteam ca nu poti alerga cu un copil de mana. Sa il astept langa masina, iarasi nu puteam fiindca rabdarea copiilor e limitata. Nu ma incanta ideea unei amenzi asa ca am fluierat ca ciobanii si am reusit sa ii atrag atentia incasatorului.
 Parcurile din cartiere sunt ingrijite. Sunt si acolo leagane si tobogane, dar din orice unghi privesti se vede diferenta.
 Nu stiu de ce este asa. Inteleg sa se vada diferenta dintre oamenii din centru si oamenii de la periferii. Diferente de educatie exista si vor exista mereu. In centru mai putini oameni manaca seminte pe bordura sau in parcul de joaca. E oarecum normal sa fie alta civilizatie si alta cultura.
 Totusi copii nu au nici o vina, iar cei ce se ocupa de parcuri nu ar trebui sa faca diferente. Nu am pretentii ca in parcurile mici sa fie cine stie ce jucarii. Dar macar in parcurile mari cum este IOR/Titan spre exemplu.
 In zona Floreasca am vizitat un parc mic aproape la fel de bine dotat ca si Cismigiul.  Dar e Floreasca, nu Dristor, sau mai rau, Rahova.
 Absența discriminarii de orice natura este poate cheia spre civilizatie. Probabil ca orice copil va observa mai devreme sau mai tarziu ca la el in cartier nu este ca in centru.

2 comentarii:

  1. De acord că există o discriminare nasoală între cartiere și care trebuie eliminată.
    Dar cu locurile de parcare în centru ce să zic, există metrou aproape de Cișmigiu :)

    RăspundețiȘtergere
  2. oricum, fuck cișmigiu, noi vrem să rămânem în zona Fere/Sălaj ca să fim cât de cât aproape de Carol și Tineretului.

    RăspundețiȘtergere