sâmbătă, 7 decembrie 2013

Pungesti, gaze de sist si terenurile agricole.

Care este legatura dintre cele enumerate in titlu? Nu pot decat sa presupun.
Citind tot ce am gasit pe internet despre aceste subiecte, parca imi vine o idee.
Politicienii cumpara pamant fiindca de la 1 ianuarie strainii vor putea cumpara pamant in Romania si preturile vor exploda. Totusi nu toti jmecherii din tara asta au bani de bagat in pamanturi si au nevoie sa traga de timp pana fac rost de bani.
 Parerea mea este ca sunt mai multe manevre in desfasurare. In primul rand legile proprietetii sunt foarte proaste. Orice strain cu capul pe umeri se va gandi ca nu poate cumpara pamant intr-o tara in care statul iti poate lua pamantul cum vrea el si au multe exemple din care sa se inspire, cand pe toate canalele media nu vezi decat cum se incalca proprietatea in Romania. Exemplele mai mult decat elocvente si cu rasunet international sunt Rosia Montana si Pungesti unde sunt implicate firme straine. In asa fel incat sa se asigure ca presa internationala va consuma multa cerneala cu aceste subiecte.
 Si eu la fel as proceda daca as dori ca oamenii din toata lumea sa afle ca in Romania proprietatea nu este sigura. As face un scandal pe aceasta tema si as folosi doua firme straine.
 Astfel terenurile vor putea fi tinute la preturi mici inca o perioda de timp prin instabilitatea evidentiata, pana se vor face cartile si fiecare jmecher din tara asta va cumpara cat va putea.
 Eu ma astept ca in curand dupa ce terenurile vor apartine cui trebuie sa apara o noua lege a proprietatii. Si pentru cei care cumpara acum terenuri in disperare va aparea o denumire asemanatoare cu cea a baietilor destepti din energie, probabil se vor numi inteligentii din imobiliare.
Apoi statul va proteja proprietatea cu aceasi indarjire cu care o incalca astazi cu ajutorul jandarmilor si va vinde terenuri sigure pe bani multi.
 Chiar ma intrebam de multi ani cand se va ajunge si la cumpararea pamanturilor imprastiate prin reimpropietarire. Probabil cu totii asteptau aceasta oportunitate. Era clar ca nu se poate face agricultura la scara mare pe acele petice de pamant. Cineva trebuia sa le stranga si sa faca agricultura macro. Se pare ca acest tip de agricultura nu trebuia facut de catre romani.
 Stiu ca ce povestesc eu aici pare un text din teoria conspiratiei. De fapt este un pariu cu viitorul. Numai in viitor vom afla daca ma insel sau nu.
 Nu ne ramane decat sa asteptam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu