sâmbătă, 9 noiembrie 2013

Concursul Rebel cu Cauza - Rock FM intre publicitate si realitate

        M-am intrebat inainte sa intru in concursul celor de la Rock FM daca am o sansa sa castig.
Nu ma intereseaza sa castig chitara, fiindca nu stiu sa cant la chitara electrica. Si am deja acasa o chitara scumpa pe care se aseaza praful. In ziua de azi nu mai ai timp de acorduri. Nu ma intereseaza sa castig motociclete fiindca nu am jucat niciodata la loterie.
 Tot ce ma interesa era sa capat sprijinul Rock FM in lupta mea cu asiguratorii.
 Lupta care nu a inceput cu acest concurs. Este o lupta inceputa inca de acum aproape 10 ani, de pe vremea cand scriam la revista Moto Life. Am scris inca de atunci un articol despre nedreptatea facuta motociclistilor, despre faptul ca motociclistii platesc un serviciu unei firme private obligati fiind de catre statul roman, serviciu de care nu pot beneficia timp de cateva luni datorita climei din tara noastra. Motociclistii nu pot circula cu motocicletele iarna, deci nu pot provoca accidente. Asiguratorii jubileaza, ei castiga banii respectivi fara riscuri.
 Cand scriam la Moto Life am luat un interviu unui director de la CSA - Comisia de supraveghere a asigurarilor. Intrebat de ce sunt obligati motociclistii sa plateasca asigurarile si in lunile de iarna, domnul Director din cadrul CSA mi-a raspuns ca motociclistii nu sunt deranjati de acest lucru, fiindca CSA a primit o singura sesizare in acest sens si cum cu o floare nu se face primavara, el nu are ce sa faca. Am incercat atunci sa indemn motociclistii sa faca sesizari catre CSA in acest sens si mi-am intitulat articolul in tonul folosit de domnul director " Cu o floare nu se face primavara".
 Evident ca motociclistii romani nu au reactionat la indemnul meu.
 Am revenit pe problema asigurarilor dupa cativa ani de la prima incercare. Ocupand functia de vice presedinte in defuncta asociatie a motociclistilor am incercat ca prin acea asociatie sa dovedesc ca vestita floare a domnului director se inmulteste si devine un buchet. Am trmis o scrisoare cu cererile noastre catre CSA, la care nici macar nu am primit raspuns. Am presupus ca poate s-a pierdut pe drum.
 Nu am abandonat ideea si am continuat lupta pe forumuri in speranta ca voi gasi mai multe flori cu care sa dezghet bunavointa celor de la CSA. Dar romanii sunt greu de urnit chiar si pentru binele lor.
 Totusi am gasit sprijin in cluburile moto. Cluburile moto din Romania s-au mobilizat si mi-au trimis aproape toate adeziunile lor la cauza mea.
 Am crezut ca  lupta este ca si castigata. Daca nu ma insel 14 cluburi erau alaturi de noi. Paisprezece ONG-uri au semnat si stampilat solicitarea noastra catre CSA.
 Deja nu mai discutam despre buchete de flori, aveam alaturi de noi un camp inflorit. Acele ONG-uri reprezentau deja cateva sute de oameni si ar fi putut mobiliza cateva mii in toata tara. Nu mai era o joaca.
 Si totusi ce credeti? Cei de la CSA ne-au trimis un raspuns ambiguu din care se intelegea ca solicitarea noastra ar fi de competenta UE. Desi era o minciuna. Directiva UE in privinta asigurarilor nu prevede cat timp trebuie asigurat un vehicul. Spune doar ca trebuie sa fie asigurat cand circula pe sosele. Din toata Uniunea Europeana, doar Romania isi obliga cetatenii sa aiba continuitate in plata asigurarilor si sa plateasca intregul an.
 Nu am avut destula putere sa incepem lupta in cadrul Uniunii Europene. Sunt un singur om ajutat de prieteni.
 Dar nu am renuntat inca la idealurile mele. Doar imi trag sufletul si continuam catre UE.
 Astfel a aparut in calea cauzei noastre concursul Rock FM.
 Probabil cauza mea nu va castiga concursul. Probabil concursul va fi castigat de cel cu demanelizarea. E mai simplu pentru un radio sa lupte prin muzica decat sa se lupte efectiv cu birocratia ce poate ingropa sub teancuri de maculatura orice cauza. Si dupa ce am luptat ani de zile cu institutiile statului, nu pot spune ca nu ii inteleg.
 E mai simplu sa emita cateva melodii si apoi sa pretinda ca ne-au demanelizat, decat sa faca cereri la CSA.
 Dar nu conteaza. Eu ii ajut sa isi faca reclama in randul motociclistilor, iar ei ma ajuta sa imi fac reclama pe site-ul lor.
 Faptul ca acea cauza imi apare pe site-ul Rock FM este rasplata mea ca eu ii promovez pe ei pe toate canalele de socializare unde sunt conectat.

 Multumesc Rock FM pentru ocazia de a-mi promova cauza.

 Cosmin Frasineanu - Rebel cu cauza.

2 comentarii:

  1. SI CUM TE POT AJUTA? Tot ascult rock FM, dar nu am inteles cum sustii pe cel pe care vrei! Si vreau sa ajut aceasta cauza!
    Asta mi se pare cu adevarat o cauza rock prin esenta luptei contra corporatiilor si stemului economico-social-financiar si tot rock prin nisa atinsa: cea a motociclistilor
    !

    Un om pe patru roti caruia ii este prea frica sa mearga pe doua roti din cauza celor pe patru roti...

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi se pare foarte tare ultima propozitie din comentariul tau. Foarte amuzanta si trista in acelasi timp.
    Ca sa sustii cauza Rock FM e foarte simplu. intri pe http://www.rockfm.ro/rebel/economie/cauza/76-MOTOCICLISTII-SI-ASIGURARILE-O-CAUZA-PENTRU-TOATA-LUMEA
    te inregistrezi si sustii cauza.
    Apoi cand te intalnesti cu un motociclist il saluti in felul urmator: Te bati tare cu pumnul in piept si strigi cat mai tare si cat mai apasat -SUSTIN CAUZA!. :)))))

    RăspundețiȘtergere