marți, 24 septembrie 2013

Cum sa fii un motociclist mai bun

In motociclism sunt doua drumuri care pot fi urmate: Poti merge cu motocicleta sau poti fi motociclist.

Cu motocicleta poti merge atent si sa ramai in viata sau poti merge la risc si sa mori glorios.

Pentru a fi motociclist trebuie sa simti motocicleta, sa simti drumul si traficul si astfel sa fii sigur ca viata pe care ai ales-o va fi suficient de lunga incat sa te bucuri de ea.

 Cei care merg pe motocicleta se lasa purtati de vant. Motociclistii calaresc vantul si nu poti calari vantul fara a fi pregatit. Ca sa fii pregatit trebuie sa te antrenezi, sa iti cunosti limitele si sa nu le depasesti niciodata indiferent cat de jos ar fi acele limite in comparatie cu altii.

Limitele sunt date in general de pregatirea fizica, dar in special de pregatirea psihica. Nu poti merge cu motocicleta fiind obosit, suparat si cu gandurile aiurea. Viata ta depinde de cat de mult gandesti, dar mai ales de cat de rapid gandesti.
 Si tot nu este suficient sa iei o decizie rapid, daca nu poti pune in practica instantaneu acea decizie, iar respectiva decizie trebuie sa fie decizia corecta, fiindca altfel va fi ori o decizie dureroasa, ori poate fi ultima decizie. E nevoie de mult antrenament pentru a coordona gandul si miscarea.

 Un motociclist care nu este capabil sa invete miscari noi cu rapiditate este doar un alt om care merge pe motocicleta. Si daca acel om nu este cumpatat, se afla in mare pericol.

 Pentru noii motociclisti eu recomand patinajul pe gheata, cu precadere pe patinoarele aglomerate.
 Patinajul, ca si motociclismul, este un sport al echilibrului si al coordonarii.
 Un motociclist care nu e capabil sa stea pe gheata poate fi considerat o victima sigura a traficului.
 In patinaj, ca si pe doua roti, franarea este aproximativa si periculoasa. Astfel ca manevra sanatoasa este evitarea obstacolelor, iar pe patinoar obstacolele sunt numeroase si imprevizibile, la fel ca in traficul rutier.

 Un alt sport la fel de folositor este biciclismul. In timp am cunoscut multi motociclisti care nu stiau sa meraga pe bicicleta. Acest lucru poate fi numit cu usurinta inconstienta. Cum ar fi ca eu nestiind sa pilotez avioane, sa imi doresc sa zbor direct pe un Boeing 747.
 Totusi pentru un bun antrenament, recomand biciclismul in parcurile aglomerate.

 In concluzie, motociclismul trebuie tratat cu seriozitate si respect, fiindca altfel este ca si cand nu iti respecti viata si nu o tratezi cu seriozitate.
 Trebuie sa iti cunosti limitele si trebuie sa ai incredere in fortele tale. Sa te antrenezi permanent si sa ramai concentrat pe drumul tau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu