duminică, 11 august 2013

Cum ii tii pe bucuresteni departe de centru? Centrul capitalei apartine elitelor.

De cativa ani am impresia ca a fost descoperita o metoda de a tine bucurestenii la ei in cartiere.
Metoda e simpla. Au pus politia numai in centru. Rar mai vezi cate un echipaj de la rutiera prin cartierele marginase. Si acel echipaj pare ratacit pe strazile pline de praf.
In centru se schimba povestea. Din doua in doua intersectii gasesti cate un echipaj. Si doamne fereste sa ai masina mai veche, ori mai murdara, ba chiar si o fizionomie mai dubioasa. Imediat esti oprit si luat la intrebari. Politistii se poarta civilizat, ba chiar sunt indulgenti. Dar senzatia de discriminare e acuta.
 Ai impresia certa ca in centru au dreptul sa circule numai elitele. Centrul capitalei trebuie sa ramana curat si departe de oamenii saraci din suburbii.
 E bine si asa. In fond ce treaba au acei oameni in centru? Pot sa circule la ei in cartiere cu masini neinmatriculate, ori cu numere de bulgaria. Pot sa circule fara permise de conducere ori sub infuenta alcoolului. Nu ii deranjeaza nimeni din drumurile lor dar sa nu sara hotarul in lumea celor privilegiati.
 Dar ce facem cu restul oamenilor care isi doresc si ei un trafic mai sigur in cartiere?

Un comentariu:

  1. Sunt mai multe metode... De-asta de la mine din Ferentari pot ajunge direct cu RATB doar până la Unirii. Pentru Universitate, Romană, Victoriei sau, Doamne fereşte, Obor, Băneasa, Dristor etc., trebuie să schimb. Pentru Gara de Nord au un oarecare noroc cei care stau aproape de linia lui 1, se pot strecura la Basarab prin celebra gaură din gard, că altceva nu merităm :)
    Drumul Taberei, cu 100 de mii de locuitori, din care jumate pensionari, primeşte metrou, iar Rahova, cu de trei ori mai mult, se câcâie pe 32, care merge ca naiba de la Chirigiu şi se opreşte la Unirii.

    E nevoie de o revoluţie aici în sud :) Transport public decent, puncte de colectare a gunoaielor pentru zonele unde lumea nu are bani de taxe, parcuri în loc de maidane, asfaltări şi canalizări.

    RăspundețiȘtergere